Čajové oblasti - Japonsko - Chvilka na čaj

Čajové oblasti - Japonsko

Přidal: Václav Vytřísal v: Čajové oblasti Na: Čtvrtek, březen 30, 2017 Hit: 412
Japonské čaje jsou nejseverněji pěstované čaje na planetě. Jejich chuť je jemně nasládla s vůní po čerstvě nasekané trávy.


Japonsko

Výrobou čaje v Japonsku se zabývá obrovské množství menších usedlostí na rozloze více než 150 000 akrů. Čajové plantáže jsou natolik efektivně obdělávány, že sklizeň bývá až 680 kg čajových lístků z jednoho akru. Japonsko produkuje pouze zelený čaj a z větší části pochází z ostrova Honšu v obvodu Šizuka v půli cesty mezi Tokiem a Kjóto. Japonský čaj je jedním nejseverněji pěstovaných druhů a sklízí se třikrát až čtyřikrát ročně od května do poloviny října. Japonské  čaje se netřídí podle velikosti lístků - čajové směsi tvoří drcené i nedrcené listy i čajový prach. Japonci oceňují víc jistou rybí příchuť u čajů namísto zemité, kterou preferují Číňané. Nejznámější názvy japonských čajů jsou tyto: Sencha, Gyokuru, Matcha, Genmaicha a Bancha.

 

Chvilka na čaj - blog